• image

Express Your Style contest for young fashion designers in the Middle East

 

Основната цел на проекта беше да се промотират млади и талантливи модни дизайнери от региона на Близкия Изток – ОАЕ, както и всички останали държави в региона. Изпратих покани за участие на студенти от всички реномирани модни университети в региона, като най-активни се оказаха студентите от Дубай.

Партньорите на Даймлер в този проект към които се обърнах и поканих бяха ESMOD Dubai, Harper’s Bazaar Arabia, Villa Moda, а Daimler HQ – Германия с радост подкрепиха идеята и помогнаха да се реализира. Участниците трябваше да изработят и презентират на специално създадената за целта страница във фейсбук – Express Your Style свой тоалет – рокля, вдъхновена от новия модел на Мерцедес-Бенц, който представяхме – Е-класа кабриолет. Журито и критериите за оценка бяха на световно ниво, а конкуренцията беше много голяма. Участниците бяха десетки, всички изработили и професионално представили красиви тоалети. За да стимулираме участниците и благодарение на партньорите в конкурса наградите бяха повече от вълнуващи: два VIP билета до Mercedes-Benz Fashion Week Берлин за 4 дена , среща с модните дизайнери, бекстейдж тур, покани за ВИП модно парти на Hugo Boss в Берлин,  2 самолетни билета до Берлин и хотел за 4 дена, оригинална модна книга на Мерцедес-Бенц, копринени шалове от последната модна колекция на Мерцедес-Бенц аксесоари, тест драйв на Мерцедес-Бенц, интервю с победителя в месечното списание на престижния бранд, стаж в Harper’s Bazaar Arabia и много други.

Конкурсът беше в 2 кръга – първият във Фейсбук, на който се класираха 34 дизайнера. Вторият беше по време на специално модно събитие, което организирах съвместно с партьорите ни в  бутик на Вила Мода в Дубай. На събитието присъстваха множество клиентки от елита на Дубай, преса и поддръжници на всички участници, класирали се за втория кръг. Ето и няколко снимки от събитието.

 

Като част от журито ни беше много трудно да изберем най-талантливия дизайнер, който в същото време отговаряше и на условията на конкурса. След модно ревю на всички 34 участника и оценка на всички критерии, бяха избрани трима победители, а именно Маймуна Хюсейн на първо място, Азаде Занди на второ и Бодур Абдулкадер на трето място. Всички победителки бяха студентки моден дизайн в престижния ESMOD Dubai. Днес тези три талантливи дизайнерки имат успешни модни линии в Дубай, a участието им този конкурс, спечелването му и голямото медийно отразяване им даде успешен старт в кариерата, за което аз съм много щастлива, че успях да допринеса.

Ето ги и моделите, с които те спечелиха.

 

Leave a Reply